A part mellett is bóják voltak a siófoki üzemi kikötőben. 3-4 órás munka és már a hajózás biztonságát szolgálják a tihanyi öbölben. Első lépésben a bóják helyét tűzték ki. 16 jelet helyeztek el. A Nemzeti Közlekedési Hatóság jóváhagyta a kitűzési tervet, ezeket jelölték meg. Bár már több hete meg kellett volna tenni.


A Balatoni Vízügyi Igazgatóság vezetője, Pécseli Péter szerint az idei zárolások nehéz helyzetbe hozták az igazgatóságot, de alapfeladataik nem fognak elmaradni. Az igazgató hozzátette: körülbelül 1 hónap csúszásban vannak a hajóút jelek kihelyezésével, de minden feladatunkat megpróbáljuk teljesíteni, úgy tűnik idáig, hogy sikerül is.


A jelek a vízi közlekedés irányítására szolgálnak, a veszélyes helyek sarokpontjait jelölik, a szántódi homokzátonyt és a tihanyi part mellett lévő kőszórást. Aki nem ismerős ezeken a helyeken, komoly károkat szenvedhetne. A vízügyi igazgatóság szerdán elvégezte a fontos munkát, csaknem 1 km-es folyosót alakítottak ki, ami segít, hogy a hajók ne akadjanak fenn.

Címkék: bója, mellett, vízi, part, hajó, Balaton, gazdaság