Köztudott, hogy a településeken kiépített közcsatornák kihasználtságának növelésével nem csak a környezetszennyezés mértéke, de számos esetben az üzemeltetési költségek is csökkenhetnek. Mindezek érdekében fontos tehát, hogy az ingatlanok tulajdonosai igénybe vegyék a csatornaszolgáltatást, és rácsatlakozzanak a meglévő rendszerre.

- A csatorna bekötés kiépítésének költségei sok esetben megterhelő kiadást jelenthetnek a háztartások számára.  Ezt mérlegelve hirdettük meg  2011. április 1. és 2011. június 30. között mostani akciónkat - mondta el a Kapospontak Kollár József, a DRV Zrt. munkatársa. -  Ennek keretében, az együttműködő önkormányzatokkal kötött megállapodásoknak is köszönhetően, a DRV Zrt. működési területén 115 helységben teljes egészében elengedjük a csatorna rákötés üzembe helyezésekor fizetendő 13 ezer 750 forintos szakfelügyeleti díjat, köztük 49 Somogy megyei település lakosainak is - mondotta.

A bejelentett  igényeket összegyűjtik, majd a munkálatokat előre meghatározott napokon, egyszerre végzi el a társaság a meghirdetett időtartam alatt. Az akcióban résztvevő települések listája, a csatorna bekötésére vonatkozó részletes tájékoztató, illetve a megrendelő lap a DRV Zrt. honlapján és a társaság ügyfélszolgálati irodáiban is.

Mindez azt jelenti, hogy - amennyiben az önkormányzat is komolyabb támogatást vagy árengedményt nyújt a helyi lakosoknak -, a csatornahálózathoz való csatlakozás tényleges összege, településektől függően jelentősen, akár negyedével-harmadával is csökkenhet.


Címkék: 49 somogyi település, SIófok, DRV Zrt., csatornázás, ingyenes, gazdaság