Napokon belül lejár a hiánypótlási határidő a nagycsaládosok részére adható gázárkedvezmény igénylésére beadott kérelmeknél. Somogyban a beérkezett csaknem 1500 igénylésből minden harmadik hibás, vagy hiányos. Több mint 930-an azonban már biztosan kapnak gázártámogatást. 118 kérelmet pedig elutasított a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága.

Az adatok pótlására 8 napjuk van az érintetteknek. Az elmúlt hét végén a Kincstár megkezdte a hiánypótlást igénylő ügyekben a hiánypótlási felhívások kiküldését. A leggyakoribb probléma, hogy a kérelmező nem azonos a csatolt gázszámla fizetőjének személyével, vagy csatolták a kérelemhez az utolsó havi gázszámlát. Hiánypótlásra szorulnak továbbá azok az EMFESZ szolgáltatóval szerződéses viszonyban álltak részéről benyújtott kérelmezők ügyei is, akik EMFESZ számlát csatoltak, mivel ez a számla már nem alkalmas a kedvezmény megállapításához.

Akik nem reagálnak időben a felszólító levelekre, illetve nem küldik meg a hiányzó adatokat a Kincstár Megyei Igazgatóságához, azok elvesztik a lehetőséget a gázártámogatásra.

A nagycsaládosok - akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek - kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt, amennyiben erre irányuló kérelmüket 2011. február 28-ig eljuttatták a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához.

A kedvezménnyel, valamint a hiánypótlással összefüggő kérdések megválaszolására a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatai, illetve a Call Center (06-1-452-2910, 06-30-344-0045, 06-70-460-9005, 06-20-881-9535) munkatársai rendelkezésére állnak.


Címkék: nagycsaládos, államkincstár, támogatás, ügyfélszolgálat, gáz, gazdaság