Ahogy arról korábban elsőként beszámoltunk: felvásárolták a kristálycukrot a kaposvári nagyáruházakból. A hipermarketben egy hete nem lehet már délutánonként kapni. A kisboltok még tartalékolnak, de több helyen ott is már csak a drágábbat adják, és akadozik a megrendelés. Szakemberek szerint a cukor ára jövő héten tovább emelkedik, eléri a 400 forintot is.

A felvételt egy nézőnk küldte el nekünk.

 

 

 

 

Üresek a cukrospolcok a kaposvári hipermarketben. De a másik szupermarketben sem találni cukrot. Több mint egy hete már, hogy délutánra teljesen elfogy. Erről több vásárló is panaszkodott.
10 kilószám vitték a cukrot a vásárlók az elmúlt napokban - mondja az egyik magyar kereskedelmi üzletlánc boltvezetője. Egyelőre nekik még van belőle, de megrendelni csak csökkentett mennyiséget tudnak.    
Csató Sándorné vezető, a Kapos Coop Szondi utca üzletének vezetője azt mondja: a szállítás akadozik, tehát ha kérnek bizonyos mennyiséget, akkor annak a felét kapják meg, az összes mennyiséget nem.
Múlt héten 60 forinttal olcsóbb volt a cukor...most az kifogyott.
Az egyik üzletben már csak 379 forintért lehet cukrot kapni és liszt is harmadával drágább. Az olcsóbb ugyanis elfogyott és ennyiért már nem tudták beszerezni.  
Baracskai Eszter eladó a Kováts ABC-ben. Elmondta: a múlt héten teljesen kifogytak a cukor és a liszt termékekből. Sokkal drágábban tudják már beszerezni, de egyre nagyobb az érdeklődés.   
A kaposvári cukorgyár vezetője azt mondta: a cukor ára néhány héten belül elérheti a 400 forintot is. Ennek oka, hogy a cukor két harmadát importálják. A behozatal pedig nehézkes, ugyanis kevesebb cukrot tudnak előállítani a világon a szélsőséges időjárás miatt. Se termelőknél, se forgalmazóknál, se palackozóknál nincsen...
Mézből sincsen tartalék-mondja a méhészbolt vezetője. De egyelőre mindenkit ki tudnak szolgálni. Csonka Imre szerint érezhetően többen viszik ezt a természetes édesítőt az utóbbi napokban. A méz árát azonban már tovább nem emelik.

Címkék: áremelkedés, liszt, felvásárlás, cukor, gazdaság