Az elmúlt 2 évben másfélszeresére növekedett a benzinár. Az utóbbi egy évben 50 forinttal lett drágább a 95-ös benzin. Míg tavaly év elején 310 forintért lehetett tankolni addig jelenleg 360 forint felett, és ez tovább növekedhet az elemzők szerint. Sokan már tényleg csak akkor mennek autóval, ha nagyon muszáj, orvoshoz vagy például nagyobb bevásárlásra.

Egy friss felmérés szerint az autósok negyede már letette a kocsiját a magas üzemanyag árak miatt.

Van, aki máshogy próbál takarékoskodni. Van olyan benzinkút, ahol az autósok fele keveri a benzint a bioetanollal, a spórolás miatt. Ez 100 forinttal olcsóbb és magyar termék. Szakemberek szerint egy harmad részben a bioetanolt az autó átalakítása nélkül is lehet tankolni. Sőt akad aki felesben is használja.

Az utóbbi hónapokban itt egyre nagyobb az érdeklődés a bioetanol átalakító berendezésekre. Ez átlagosan 50 ezer forintba kerül. Így egy tankoláskor akár több ezer forintot is lehet spórolni. A gázüzeművé alakítás már nem olyan népszerű mert drága. Több százezer forintba kerül. Szakemberek szerint a bioetanolé a jövő. Nemcsak mert magyar termék, hanem mert környezetbarát. A károsanyag-kibocsátása például közelít a nullához.

 

 

 

Címkék: bioetanol, spórolás, benzin, gazdaság