A rendezvényen elhangzott: a megnövekedett érdeklődés annak tudható be, hogy a program tíz évvel ezelőtt már bizonyított.
- Háromszáz vállalkozó ül itt. Ha az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően mindannyian fel tudnak venni hat embert, akkor Kaposvár eléri az Európai Unió foglalkoztatási szintjét. Márpedig ez a célunk - mondta köszöntőjében Szita Károly. - Abban bízom, hogy a kormány gazdaságfejlesztési terve mindannyiuk számára megadja majd ezt a lehetőséget. Márpedig eljött a lehetőségek ideje a kaposváriak számára is - tette hozzá Kaposvár polgármestere.
Az Új Széchenyi Terv módot ad arra, hogy Kaposvár behozza az évtizedes lemaradását.
- Régi vágyunk, hogy az autópályával közvetlen kapcsolatunk legyen a 67-es út korszerűsítésével, régi vágyunk, hogy a város fekvéséből adódó logisztikai szerepkört a vasút fejlesztése által is erősíteni tudjuk. Ezekre most mind lehetőségünk lesz. A kaposváriak még emlékeznek az egy évtizeddel ezelőtti Széchenyi Tervre, amelynek segítségével lakások, csarnokok épültek, munkahelyek jöttek létre a városunkban - mondta Szita Károly.
- Hatalmas érdeklődés kíséri a Széchenyi Terv bemutatását, és ez annak tudható be, hogy a program egyszer már bizonyított - kezdte előadását Dr. Molnár Ágnes. - Most, egy évtizeddel később újra adott a lehetőség, hogy együtt gondolkodjunk arról, hogyan tovább, milyen módon kell a foglalkoztatásban élen járó kis- és közepes vállalkozásokat támogatni. Együttműködésre van szükség, csak így lehet eredményes a program - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. 

Címkék: vállalkozók, lehetőség, Széchenyi Terv, foglalkoztatás, gazdaság