A Vám- és Pénzügyőrség Pécsi Regionális Ellenőrzési Központjának a feladatait 2011. január 1-jétől a megyeszékhelyeken működő NAV vám- és pénzügyőri igazgatóságai vették át.

A gazdálkodók a NAV megyeszékhelyeken működő vám- és pénzügyőri igazgatóságain igényelhetik vissza többek között a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj és a motorfejlesztéssel kapcsolatban felhasznált ásványolajok után az adót. Ugyanitt kell benyújtani az energiaadóval és a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos bevallásokat is.

A fémkereskedelmi tevékenység, az adóraktárak, a jövedéki engedélyesek (nagykereskedők), a felhasználói engedélyesek és egyéb, a jövedéki törvényben meghatározott engedélyköteles tevékenység végzéséhez szükséges engedélyek kiadását szintén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyeszékhelyi vám- és pénzügyőri igazgatóságai végzik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke Dr. Vida Ildikó 2011. január 1-jei hatállyal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság főigazgatójának Hajgató Zoltán pénzügyőr ezredest nevezte ki.

Az elnök asszony szintén 2011. január 1-jei hatállyal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatójának Dr. Domokos Ferenc  pénzügyőr alezredest nevezte ki.

Az elnök asszony 2011. január 1-jei hatállyal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatójának Csuka Béla pénzügyőr alezredest nevezte ki.

Az elnök asszony 2011. január 1-jei hatállyal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatójának Fülöp Ferenc  pénzügyőr századost nevezte ki.

Címkék: Nemzeti Adó és Vámhivatal, Vám és Pénzügyőr, NAV, gazdaság