Kaposváron egyetlen társasház épül jelenleg. A belvárosi épületben két szinten 16 lakás épül. Mélygarázst is kialakítanak. Jövő tavasszal már be is lehet költözni. Az építtető bizakodó.

Dr. Vilics Csilla ingatlanértékesítő bizakodó. Azt mondja: most is van érdeklődés az új építésű ingatlanok iránt, és ha lefut a válság, még nagyobb lesz az érdeklődés.

Annál is inkább, mert a legfrissebb adatok szerint tavaly az első háromnegyed évben alig több mint 500 építési engedélyt adtak ki a megyében és 320 használatbevételi engedélyt. A legtöbb lakás Siófokon épült, Kaposváron csak 37-be lehetett beköltözni. Többségében magánszemélyek építettek családi házakat. Kevés volt a vállalkozások által felhúzott társasház.

A vállalkozók érdekvédője szerint az idei évre kicsit jobbak a kilátások. Gábor, a Daxner Gábor, a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei elnöke szerint a stabilizációs törekvések megvannak, a gazdaság magához térhet, a vállalkozók reménykednek abban, hogy már nem tart tovább ez a rossz helyzet .

Bizakodásra adnak okot a statisztikai hivatal adatai is. A 2009-es év volt az építőipar mélypontja. Somogyban az építőipari termelés összértéke alig lépte túl a 30 milliárd forintot. A tavalyi év első kilenc hónapjában már 20 százalékkal meghaladta ezt.

A gazdaság szereplői szerint még fél év, hogy a vállalkozások többsége megérezze a javulást.

Címkék: vállalkozások, fellendülés, építőipar, építkezés, gazdaság