Mint ismert: november végén hirdette ki hivatalosan a Városgondnokság a Deseda új haszonbérlőjének a Kaposvári Sporthorgász Egyesületet. A 10 évig halászati jogot gyakorló Horgász Egyesületek Megyei Szövetsége nem pályázott. Viszont nehezményezik, hogy a halászati törvény szerint nem 6 hónappal a lejárat előtt írták ki a pályázatot és kártalanítást követelnek, nem kevesebb, mint százmillió forintot a várostól. Ezt bíróságon akarják érvényesíteni. Úgy gondolják: amíg ez a vita nem rendeződik, ők a bérlők, és joguk van árusítani a jegyeket. Információink szerint ezt meg is teszik, jelenleg is. Csakúgy, mint az új bérlő, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület. Úgyhogy lassan már maguk a horgászok sem tudnak eligazodni a zűrzavaros helyzetben.

A város álláspontja az, hogy a pályázatnál a szabályok szerint jártak el. Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző a Kapospontnak elmondta: január elsejétől – az érvényes pályázat szerint – új haszonbérlője van a Desedának. Nekik van joguk árusítani a horgászengedélyeket. És nekik van joguk azt is eldönteni, hogy jogosulatlan jegyárusítás miatt a régi haszonbérlővel szemben tesznek-e feljelentést a rendőrségen.

Kozári Miklós a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke erre azt mondta: feljelentik a horgásszövetséget a rendőrségen. Szerintük az is felelősségre vonható, aki a régi bérlőnél vásárol engedélyt. A szövetség engedélye érvénytelen. Az elenőrzés hamarosan elkezdődik. Az ellenőrök azt, aki a szövetség által kiadott jeggyel horgászik, először figyelmeztetik, aztán megbüntetik, harmadik esetben pedig eljárást indítanak ellene.

Megkérdeztük Fodor Györgyöt, a Horgász Egyesületek Megyei Szövetsége elnökét is, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Azt mondta: a napokban egy hivatalos közleményben fejtik ki álláspontjukat.

Címkék: horgászok, feljelentés, pályázat, per, Deseda, gazdaság