Kapitány Józsefné munkából érkezik. Házába, amit volt élettársa adósságai miatt néhány nap múlva elárvereznek a feje fölül. A két gyernekét egyedül nevelő anyuka lakása most is hideg és dohos.  Új életet akart kezdeni, egy másik házban. Az álmai azonban elúsztak. Mivel Bar listás, ezért egy helybeli férfi segítségével önerőhöz három banktól vett fel hitelt. Több részletben egy kaposvári hitelközvetítőnek adta, hogy pénzhez jusson. Május óta se új hitel, se pénz. Az önerőhöz felvett három hitel törlesztése pedig jelenleg annyi, mint a fizetése. Novemberben úgy döntött: nem vár tovább és visszakéri az önerőt és lemond az új házról. De csak ígéreteket kapott. Úgy érzi, nem bírja tovább.

- Csak a csoda segíthet. Vagy éppen a kamion. Mert nekem már az is megordult a  fejemben, hogy kimegyek megnézem, mikor jön kamion és kimegyek egyszer. Már nem tudok mit csinálni, hogy akkor már amikor egy ember már mi tényleg. Nagyon kilátástalan helyzetben vagyunk, mert ott tartunk, hogy se pénzünk, se házunk, semmink az égvilágon nincs - mondta el Kapitány Józsefné.

A hitelt igérő irodát zárva találtuk. A neve elhallgatását kérő ügyintézőt telefonon elértük. Aki azt ígérte vissza fogják utalni nekik, legkésőbb 10-ig biztos megkapják.

Az iroda körül egy újabb elégedetlen ügyféllel találkoztunk.

- Engem is 500 ezer forinttal, hogy beugrasztott, sajnos hogy ilyen hitelt intéznek jelzálog hitelt szeretnénk felvenni és ott vagyok, ahol a part szakad sajnos - mesélte Frigur Domokos.

Minden 10. somogyi bar listás. Ők nem fordulhatnak a bankokhoz, csak a hitelközvetítő irodákhoz.  

Címkék: Frigur Domokos, bar lista, Kapitány Józsefné, ügyfél, hitel, gazdaság