petárda

A tűzijáták árusítók ellenőrzésére indultak a vámosok. Az áru eredetét is vizsgálták. A petárdák árusítását is árgus szemmel figyelték. A raktárban is körülnéztek. A petárda ugyanis továbbra is tiltott eszköz.

- Az az igazság, most már nem is nagyon keresik a petárdát. Éveken keresztül kérdezgették, de hát az nagyon fontos, hogy ezeket a dolgokat ne is lehessen megvásárolni - mondta el Voda Gábor vezető pirotechnikus.

Az ujjcsonkolást egy kézben felrobbant petárda okozta.

- A birtokban tartott petárda lefoglalandó termék illetve szabálysértési eljárást vezetünk be és feljelentést teszünk a rendőrség fele. Emellett akár ha ez olyan márkajelzássel van ellátva, bűncselekmény is lehet, az áru hamis megjelölése vagy szerzői jogok megsértése miatt bűncselekményt is elkövethet az illető - mondta Fülöp Ferenc a Vám- és Pénzügyőri Hivatal parancsnoka.

A vámosok azt mondják: sokan árulnak engedély nélkül és van aki nyugtát sem ad. A somogyi határátkelőkön egyelőre nem foglaltak le tiltott pirotechnikai eszközt. A tűzijátékokat egyébként 200 forinttól 20 ezer forintig lehet kapni. A legtöbben az olcsó terméket keresik. A nagy durranásra azonban összefognak a szomszédok. Csak szilveszter napján lehetne durrogni. A városban azonban már most sokan teszik ezt. A rendőrségre egyelőre bejelentés nem érkezett. Akit rajta kapnak szabálysértés követ el. Aki pedig petárdát használ akár 100 ezer forint pénz bírságra is számíthat.

Címkék: petárda, VPOP, gazdaság