Fellendíti a helyi gazdaságot és közösségösszetartó szerepe is van. A tanácskozáson az új fizetőeszközről és az általa nyújtott lehetőségekről előadásokat is hallhattak az érdeklődők.

Az euró és a forint után  egy új fizetőeszközt is mutat. Ez a kék frank. Azt mondja: számos előnye van. Ezzel egymást segíthetik a termelők a kereskedők és a fogyasztók is. A helyi pénzt a világon már több mint 200 településen alkalmazzák. Így lendítik fel a kisvállalkozásokat a multikkal szemben.

kékfrank

- Ha a multinacionális cégek ráeszmélnek, hogy ez a pénz működőképes, és elvonja tőlük a forgalmat, akkor elkezdenek gondolkodni, hogy a többi pénzhelyettesítő szelvény mellett ezt is előtérbe kell helyezni - magyarázza Palkó Sándor, a Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskola gazdasági szaktanára.

Sopronban már fizethetnek is kék frankkal. A kaposvári rendezvényt az unió is támogatta. A rendezvény célja, hogy a dél-dunántúli régióban és elinduljon az a folyamat ami már Sopronban és a környékén megvalósult. Épp ezért Kaposváron is gondolkodnak a használatáról.

A tanácskozáson elhangzott: a helyi pénz egyre nagyobb népszerűségnek örvend és folyamatosan bűvül azoknak a köre, akik ezt elfogadják és szívesen használják.

Címkék: multik, helyi pénz, Palkó Sándor, kékfrank, vállalkozások, gazdaság