innováció

Kapos-Coop Zrt üzletlánc törekszik arra, hogy minél több magyar terméket áruljon. Szinte minden élelmiszercsoporton belül vannak hazai beszállítóik.

- A sütőipari, cukrászipari termékek, húskészítmények, egyedül talán azt lehet elmondani a zöldségpiacon nincs olyan termelő, akivel közvetlenül termelővel tudtuk beszállíttatni az üzletekbe - mondta el Heffer Kálmán, a Kapos-Coop Zrt. területvezetője.

Az élelmiszer-gazdaság átalakulóban van - hangzott el kedden a Kaposvári Egyetemen. Gazdasági szakemberek szerint a kis és középvállalkozásoknak óriási szerepük van, de jelenleg veszteségesen tudnak csak működni. A hipermarketek olcsó termékeivel nem tudnak versenyezni. Ezért olyan tudást kell szerezniük, amivel fel tudják venni a harcot. A Kaposvári Egyetem társadalomtudományi tudásbázisa abban segíthet, hogy az uniós piacon érvényesülni tudjanak a magyar cégek.

- Mi is termelőüzemekben gazdálkodunk ilyen előállítással, másrészt ezek a társadalomtudósok pontosan ismerik azt, hogy ebben a környezetben mit lehetne ezeknek a közép és kisvállalatoknak kínálni - mondta el Prof. dr. Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem rektora. A tanácskozást az unió támogatásával rendezték meg.

Címkék: üzletlánc, Szávai Ferenc, piac, uniós, Kaposvári Egyetem, gazdaság