kinizsi

Szita Károly polgármester köszöntőjében azt mondta: az iskola jövője azon is múlik, hogy megtalálja-e azokat a piaci réseket, amelyekre képzést lehet építeni.

A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnázium fennállásának 60. évfordulója alkalmából az iskola igazgatója foglalta össze az elmúlt hat évtized történéseit.

- Sok változáson ment keresztül az iskola az elmúlt hatvan évben, de mindvégig megtartotta fő profilját, maradt élelmiszeripari szakképző iskola. Nagy öröm számunkra, hogy az önkormányzat fenntartóként ideális körülményeket teremtett az oktatásra, amikor négy évvel ezelőtt lehetővé tette, hogy új épületekbe költözzünk - mondta Balázs Tibor.

Szita Károly is múltidézéssel kezdte a köszöntőjét, majd a jelen és a jövő feladataira hívta fel a figyelmet.

- A Kinizsi kivette részét a történelem sodrából, van tehát mire emlékezni. A képzés a mindenkori élelmiszeripari igényeknek megfelelve alakult át. Az iskola jövője a mindenkori gazdasági helyzeten túlmenően azon is múlik, hogy megtalálja-e azokat a piaci réseket, amelyekre képzést lehet építeni. Úgy látom, hogy az iskola ezen van. Egy biztos: a szakmai tapasztalatok és hagyományok tisztelete jelenti az alapot - fogalmazott a polgármester, majd ajándékot adott át Balázs Tibornak, és dicsérő oklevelet adományozott az iskola pedagógusainak.

Címkék: 60 év, Balázs Tibor, Kinizsi, ünnep, Szita Károly, Kaposvár, gazdaság