- Egy évet dolgoztam a cégnél. Minden törvényesen indult. Volt munkaszerződésem - kezdte mesélni a probléma részleteit a kéthelyi Császár István. - Nem fizettek, teltek a hónapok, egy idő után csak azt mondták, hogy majd küldik a fizetésem. Több mint 750 ezer forinttal tartoznak, plusz a kamatai. Egy nap bementem és mondták, hogy többet nem kell jönnöm dolgozni.

A férfi a munkaügyi felügyelőséghez fordult, a bírósági pert pedig megnyerte. Az ítélet szerint jár neki a pénz. Végrehajtót küldtek a céghez, de harminc nap elteltével sem tudott pénzt kicsikarni a vállalkozástól. Nemcsak Császár István járt így. A falubeli kollégája is ugyanennél a cégnél dolgozott, és őt sem fizették ki.

Harkány László, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Somogy Megyei Elnökségének elnöke szerint rengeteg ilyen, vagy ehhez hasonló eset történik a megyében. - A Kamara abban tud segíteni, hogy tanácssal látja el a biztonsági őrt, ha bejön - mondta Harkány László. - A lehetőségek korlátozottak, de ha érvényes munkaszerződése van, akkor a munkaügyi bíróságon érvényessíteni tudja az ügyét.

Császár István közel egy éve nem tudott elhelyezkedni, mert a cég nem mondott fel neki és nem kapta meg a kilépő papírjait. A felesége tartotta el a családot, de nemrég ő is munkanélküli lett. A helyzetük kilátástalan.

Címkék: Harkány László, Császár István, vagyonőr, biztonsági őr, gazdaság