pályázatok

Üres, szemetes telek a Nádasdi utca sarkán. A város ode építene közösségi házat.

- Számítógéptechnika, mert mindegyiket érdekli itten, meg a gyerekeknek, hogy jó legyen, egy kis játszóteret, nagyon örülnék neki - mondta Frigur István.

Váradinénak három gyereke van. Reméli, hogy magasabb iskolai végzettséget szereznek majd, mint ő. Mert itt iskolai felkészítés és tehetséggondozás is lesz.

- Tanuljanak az a lényeg, akármit, de tanuljanak, kell, hát mit csinálnak, adottak a lehetőségek - mondta Váradi Istvánné.

Ha a decemberi közgyűlés megszavazza, akkor a szociális rehabilitáció keretében a még egy pályázatot beadna a város. A Honvéd utcában is felújítást terveznek. Parkokat, játszótereket, pavilont alakítanak ki. Csak ez a két pályázat több mint másfél milliárd forintos. Ehhez kérnek majd uniós támogatást.

- Azt várjuk, hogy a pályázati lehetőség nyíljon, mert fel van függesztve, hogy a pályázati felfüggesztést megszüntesse a fejlesztési ügynökség, akkor a Honvéd utcai pályázatot azonnal be tudjuk adni, hiszen arról már regionális fejlesztési tanácsi döntés van, hogy támogatják ezt a pályázatot, és decemberre reméljük, elkészül a Nádasdi utcai rész is - mondta Tapsonyi Tünde pályázati irodavezető.

palyazat

Ezeken kívül még másfél milliárd forintnyi pályázatot szeretne elnyerni a város. A terveket már beadták. A legnagyobb beruházás a közösségi közlekedés színvonalának emelése lenne. Az utastájékoztató rendszert bővítenék. A közvilágítás korszerűsítése az egyik legfontosabb feladat. A Táncsics gimnáziumban természettudományos labort alakítnának ki.

Az oktatási intézményekbe multimédiás táblákat is beszereznének. A már bevált Tartsuk Tisztán Kaposvárt programot is folyatnák.

palyazat

A Klebelsberg kollégium energiafelhasználásán úgy spórolnának, hogy napkollektorokat szerelnének fel. A fürdőt pedig biogázzal fűtenék. Ehhez ki kell építeni a vezetéket a cukorgyártól. Ezzel a módszerrel fűtenék a Rákóczi pálya épületeit is. Ezen a pályázaton is dolgoznak.

Címkék: Frigur István, Tartsuk Tisztán Kaposvárt, Váradi Istvánné, Tapsonyi Tünde, Nádasdi utca, beruházás, Kaposvár, gazdaság