Hónapok óta rokonoknál húzza meg magát. A felső szomszéd áztatta le. Annak a lakásnak a tulajdonosa viszont a honvédség. A minisztérium szerint nem őket terheli a felelősség.

- Tessék bejönni, megnézni, hogy néz ki ez a lakás! Milyen dohos, büdös szag van itt bent - mutatja Schreng László.

Nem volt ez mindig így. László öt éve vette ezt a lakást. Szépen felújította, bár ez most nem látszik. Nyáron kezdődtek a gondok. Júniusban a fürdőszobában három tenyérnyi vizes foltot fedezett fel a plafonon. Kiderült: a felső szomszéd felújította a fürdőszobát. Ezt a leázást kijavították. Egy hónappal később már az egész plafon elkezdett penészedni. És a szobákban is potyogni kezdett a vakolat. Lakása mára már lakhatatlanná vált. László hónapok óta rokonoknál, barátoknál él. Attól fél, hogy bármelyik pillanatban beomolhat az egész födém.

- Le is szakadhat ez itt. A víz tönkreteszi a fémet, a vaslást és kész vége, le fog szakadni. nekem lehet, hogy egyszercsak itt lesznek a fölső szomszédék az én fürdőszobámban, ebben a disznóólban - mondta a taszári Schreng László.

A felső lakás a honvédség tulajdona. A minisztérium október közepén járt a helyszínen.

- Azt mondták, hogy szellőztesek, hát mit szellőztesek ezen?- tette hozzá Schreng László.

Azon kívül, hogy azóta leszakadt a plafon, semmi sem történt. A víz viszont továbbterjedt. Hamarosan a szomszéd lakást is eléri. László szerint az egész ház statikája veszélyben van már. Múlt hét csütörtökön megkerestük a lakás tulajdonosát. A Honvédelmi Minisztérium ma estig még nem válaszolt kérdéseinkre.

Címkék: Scheng László, Taszár, lakás, gazdaság