kokainnyelő

Az elmúlt napokban egy külföldi állampolgár érkezett a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtérre Madridból. Az utas a vámterületet a zöld folyosó igénybevételével kívánta elhagyni, ahol feltűnően idegesen viselkedett, az eljáró pénzügyőr kérdéseire ellentmondásos válaszokat adott.

kokainnyelő2

A szolgálatban lévő pénzügyőr az utas testüregeire is kiterjedő vizsgálat megtartásáról határozott, tekintettel arra, hogy a gyanús körülmények miatt feltételezhető volt, hogy „nyelés módszerével” testében, testüregében kábítószert vagy kábítószernek minősülő anyagot kíván az országba behozni.

kokainnyelő3

Az orvosi vizsgálat alkalmával a CT vizsgálat az utas szervezetében idegen testek jelenlétét mutatta ki, amelyekről feltételezhető volt, hogy azok kábítószert tartalmaznak. A további orvosi ellátás eredményeként a külföldi állampolgár szervezetéből 63 darab, összesen mintegy 700 gramm kokaint tartalmazó kapszula került elő. A vámhatóság a közel 30 millió forint értékű, nagy tisztaságú kábítószert lefoglalta.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság - visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatti őrizetbe vételt követően – az elkövető előzetes letartóztatását rendelte el.

Forrás, videó és képek: VPOP

Címkék: Ferihegy, drogfutár, kokain, VPOP, kábítószer, gazdaság