A kaposvári delegáció a nyolcnapos út során felkeresi a Ningbo szabadkereskedelmi övezetet is, amely egyedülálló funkcióival, elhelyezkedésével és előnyös politikájával sok hazai és külföldi befektetőt vonzott már eddig is.

cixi kvar

A két város együttműködésének aláírása Kaposváron

A gazdasági együttműködés és párbeszéd, a közös fejlesztések elősegítése érdekében kötött megállapodást júliusban Kaposvár és Cixi vezetése. A városok ösztönzik a befektetési, kereskedelmi, technikai és más területeken való együttműködést a vállalkozásaik közt, partnereket ajánlanak egymásnak. Ennek jegyében indul útnak Kínába Szita Károly vezetésével a kaposvári delegáció.

A küldöttség az út során felkeresi Cixi és Sanghaj több ipari létesítményét, illetve azt a Csendes-óceán nyugati partján fekvő szabadkereskedelmi övezetet is, amelyben eddig több mint 60 ország és 6600 cég eszközölt befektetéseket. A cél az, hogy az itt létrehozandó Magyar Élelmiszerek és Borok Központja segítséget nyújtson a magyar, azon belül a kaposvári élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek kínai exportjához. Ezzel a szándékkal kíséri el Szita Károlyt a Kométa Zrt. vezetése is.

Helyszín

Címkék: Magyar Élelmiszerek és Borok Központja, Cixi, Kométa Zrt., Sanghaj, Ningbo, Szita Károly, gazdaság