Az E.ON mint a Veszprém megyei térség áram- és gázszolgáltatója október 8-án, pár nappal a vörösiszap katasztrófa után bejelentette, hogy az érintett településeken minden érintett lakossági ügyfélnek a már kiszámlázott gáz-és áramdíjakra kamatmentes részletfizetési lehetőséget kínál, amennyiben ezt az ügyfél igényli.

Továbbá a társaság 2011 március végéig fizetési haladékot ad minden érintett lakossági ügyfélnek a katasztrófa által sújtott településeken és 2011 március végéig felfüggeszti a folyamatban lévő szankciókat a katasztrófa által érintett hátralékos lakossági ügyfelekkel szemben. A társaság erről értesítette a helyi polgármestereket, a védelmi bizottságot, valamint egy lakossági fórum keretében a helyi lakosokat is személyesen tájékoztatta Patay László, ügyvezető igazgató.

Ezen túlmenően az E.ON vezetőségének döntése értelmében a társaság, mint a térség gáz- és áramszolgáltatója, átvállalja a devecseri lakosoktól a gázszolgáltatás helyreállításának költségeit, azaz saját gázhálózatának soron kívüli helyreállítása mellett az érintett házak belső hálózatának azonnali átvizsgálását is megszervezi és ennek költségeit is magára vállalja, hogy minél hamarabb fűteni lehessen az érintett háztartásokban.

A katasztrófa során mintegy 250 házban sérült a gázvezeték és a gázóra, az E.ON munkatársai folyamatosan dolgoznak a helyreállításon és a rendszer biztonságossá tételén. Bár az áramhálózat csak csekély mértékben sérült, az E.ON szerelői biztonsági szempontból térítésmentesen ellenőrzik az érintett háztartások vezetékeit. Az E.ON saját költségén biztosította és biztosítja a kárelhárításhoz és a helyreállításhoz szükséges világítást az érintett településeken.

Az E.ON munkatársai megdöbbenéssel értesültek a társaság szolgáltatási területén történt katasztrófáról és úgy döntöttek, hogy önkéntes adományként élelmiszercsomagokat állítanak össze a devecseri és kolontári katasztrófa által érintett lakosok számára. Az egységes, tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokat a veszprémi Önkéntes Alapítvány és Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el a rászorulóknak.

Címkék: iszapkatasztrófa, Kolontár, E.On, Devecser, gazdaság