Az október 8-i sajtótájékoztató óta folyamatosan érkeznek az adományok a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra illetve a megyei védelmi bizottsághoz, amiket az október 4-i vörösiszap által sújtott települések lakosainak a megsegítésére és a kárhelyszínen dolgozóknak ajánlanak fel a somogyi lakosok, önkormányzatok, vállalatok, egyesületek.

Ezek helyszínre szállításáról a Devecseren működő logisztikai központtal történt egyeztetést követően az igazgatóság gondoskodik.

Természetesen vannak olyanok is, akik saját maguk viszik Veszprém megyébe az összegyűjtött adományokat. Így tett a Kométa Kft. is, akik már két alkalommal is szállítottak tartós élelmiszert a vörösiszappal elöntött településekre. A Karádi Polgárőr Egyesület tagjai az egyik kolontári, polgárőrként is dolgozó áldozat családjának összegyűjtött adományt vitték el pénteken. A Nyimen lakók által összegyűjtött tartós élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagokat a siófoki tűzoltók szállították Devecserre.

Továbbra is várják a felajánlásokat! Elsősorban még mindig védőeszközökre, tartós élelmiszerekre és tisztítószerekre van a legnagyobb szükség az érintett településeken.

Forrás: SMKI

Címkék: Kolontár, Devecser, vörösiszap, katasztrófa, gazdaság