hetes

Uniós támogatásból ugyanis három helyszínen 11-11 férőhelyes fedett kerékpártárolót, az egyik helyszínen pedig a hozzá kapcsolódó öltözőt és zuhanyzót építtetett a hivatal. A pénteki átadó ünnepségen, az iskolában a gyerekek balesetmegelőzési előadásokat is hallhattak.

Az egészséges életmódot és a környezetvédelmet tartotta szem előtt Hetes Község Önkormányzata, amikor beadta pályázatát a Környezet és Energia Operatív Program 6.2.0/A/09 pályázatára.

A „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojekt” keretében a Somssich Imre Általános Iskola előtt a diákok és a tanáraik részére építették a könnyűszerkezetes, fedett kerékpártárolót. Az Ezüstjuhar Nyugdíjasház udvarán is épült egy kerékpártároló.

hetes2

Ebben az épületegyüttesben van az önkormányzaton dolgozó közcélú és közhasznú foglalkoztatottak központja is. Így amíg ők a munkájukat végzik, kétkerekűiket biztonságosan leköthetik a fedett tárolóban.

A harmadik helyszín a polgármesteri hivatallal szemben lévő emlékház udvara. Az önkormányzat dolgozói részére itt a tároló mellett kialakítottak egy öltözőt és zuhanyzót tartalmazó vizesblokkot is.

Hetes önkormányzata a pályázaton 7 660 034 forintot nyert, ez a beruházás összköltségének a 95 százaléka.

A hetesi önkormányzat a beruházással egy másodlagos célt is kitűzött maga elé. Ez pedig nem más, mint az iskola tanulóinak, valamint a hivatal alkalmazottainak felhívni a figyelmét az egészséges életmódra. Bár tudjuk, 33 kerékpáros nem változtathatja meg a környezetünket, de egy kis lépés ebbe az irányba. Nem utolsó sorban jó irányt mutatunk a többi embernek is.

Ezt megerősítendő, a kerékpártároló átadásán az iskola szabadtéri kézilabdapályáján a gyerekeknek kerékpáros ügyességi versenyt szerveztünk. A legjobbakat biciklis felszereléssel, (lámpával, láthatósági mellénnyel, prizmával, csengővel, pumpával, stb.) díjazták. Az iskola épületében pedig meghívott szakemberek előadásaival hivtuk fel a figyelmüket a biztonságos kerékpározás szabályaira, valamint az egészséges életmód előnyeire.

Címkék: kerékpártároló, Hetes, gazdaság