A szakemberek szerint ritka, hogy egyszerre két ilyen aranyérmes trófea kerül terítékre. A vadászoknak a trófeáért 2,7 illetve 3,9 millió forintot kell majd fizetnie.

Az első kürtszó a búcsút jelzi a gím bikáktól. A második kürtszó a vadászat végét jelenti. A tradicionális szertartáson a szájra az utolsó falat, a testre a birtokbavétel jelképe, a tölgyág kerül. A seben elhelyezett ág a lövés helyét szimbolizálja. Esti cserkészéskor az egyik vadat egy német férfi, a másikat egy amerikai vadásznő terítette le. Egyre több asszony járja puskával az erdőt. A vadász hölgynek magyar volt nagymamája. Élete nagy bikáját lőtte ki.

- Nagyon szeretek itt lenni. Már másodszor jövök Somogy megyébe, kedvesek az emberek, kiváló a vadállomány, jól szervezettek a vadászatok, és nagyon finom itt a pálinka - sorolta Bonita Fraim.

A vadászokat kísérő főpuskás azt mondja: az egyik bika ismeretlenül került puskavégre. A másikat már régóta figyelték.

 

- Már a tavaly is lőhetőnek ítéltük, golyóérettnek. De úgy gondoltuk, hogy megéri várni vele még egy évet. És szerencsére bejött ez a várakozásunk - tette hozzá Nyúl András fővadász.

A területen ritka, hogy egyszerre két ilyen kapitális szarvas kerül terítékre. A mostaniaknak 10,5-11,5 kilós a trófeája.

- Ez a két bika aranyérmes. Azt kell tudni róla, hogy a tavalyi szezonban ebben a fővadász körzetben, amibe az új alexandrapusztai vadászház tartozik, egyetlen ilyen komoly bika került terítékre - mondta Márton Attila, a Sefag Zrt Lábodi Erdészetének vadgazdálkodási ágazatvezetője.

A vadászoknak a trófeákért 2,7 illetve 3,9 millió forintot kell fizetniük.

Címkék: Gím, vadászat, szarvas, Sefag, gazdaság