Csak hétfőn nyitja ki kapuit. Azonban már hétvégén körülnézhettek a kis lurkók az óvodában. Az oktatási intézmény a kívül-belül felújított kastély egy részében kapott helyet. A beruházás 53 millió forintba került. Az óvoda vezetése a játszótérre a legbüszkébb.

- Szerencsénk volt, hogy teljesen elkülönített játszóteret kaptunk és nem kell az iskolai nagy udvarral közösen használni játékokat az óvodánknak. És az európai uniónak megfelelő játékok, úgy hogy nagyon örülünk neki, mert a régi oviban az már eléggé lerobbant volt a régi játszóterünk - mondta Mészáros Mária osztopáni tagóvoda vezető.

Ez már a somogyjádi Illyés Gyula általános iskola. 50 év után újították fel. 240 millió forintból.

- Fontos volt, hogy a működési költségeket tudjuk szűkíteni. Így leginkább hőszigetelési munkák készültek, akadálymentesítés, természettudományos tantermek. Ami a legfontosabb, esélyegyenlőség biztosítása a somogyjádi és a környező településeken élő iskolások számára - mondta Lőrinczné Kiss Ilona somogyjádi polgármester.

És Somogyjád nem csak iskolájának örülhet. Az óvoda is elkészült. A megnyitó előtti éjszaka még a szülők is segítettek takarítani. Az iskolában új csoport szobákat alakítottak ki.

Nyílászárókat cseréltek és modern játszótér is várja a piciket. A felújítás csaknem 35 millió forintból készült el. Az előző két beruházáshoz hasonlóan, uniós és hazai forrásból. A szülők is elégedettek.

- Nagyon örülünk neki. Az az igazság, mert már tényleg ráfért az óvodára a felújítás - mesélte Ruszó Ibolya.

4 településről 80 gyermek jár ide. A legkisebbek már a megnyitón is képviseltették magukat.

Címkék: Mészáros Mária, Lőrinczné Kiss Ilona, Osztopán, Somogyjád, gazdaság