iskola

A nagyatádi iskola Bárdos Lajos iskola uniós, hazai és önkormányzati támogatással épül. Ez az egyik legnagyobb beruházás a megyében, csaknem 1,2 milliárd forintba kerül. Ormai István, Nagyatád polgármestere elmondta: itt kerül elhelyezésre a zeneiksola, egy önálló szárnyat fog kapni hangszigetelt termekkel és itt kerül elhelyezésre a nevelési tanácsadó szakszolgálat is.

Négy sportpálya is épül a tornacsarnokon kívül. A polgármester azt mondja: az építkezés a tervek szerint zajlik. A második félévben vehetik majd birtokba a diákok az új kibővített iskolát. Addig a város többi intézményben tanulhatnak a nebulók.

Jól haladnak a barcsi iskola felújítási munkálatai is. Annak ellenére, hogy a közbeszerzési eljárások miatt csak késve állhattak neki a kivitelezők, szeptember elsején kezdődhet az oktatás a régi szárnyban. Az unió csaknem 1,2 milliárd forinttal támogatta a terveket. Böhönyén nemcsak az iskolát újítják fel, hanem új tornacsarnokban is tornázhatnak a gyerekek, ráadásul a bölcsődét is felújítják. Szeptemberre el is készül.

Somogyban 11 oktatási intézmény újul meg összesen 9 milliárd forint értékben. Ekkora mértékű intézményfelújítás még nem volt a megyében. A toponári iskolában a linóleumot cserélték ki 4 tanteremben 2 millióért. Ezen kívül még csaknem 10 intézményben végeznek kisebb-nagyobb javításokat.

Huszár Mariann Kaposvár város műszaki igazagtóságának beruházási főmunkatársa elmondta: a legnagyobb felújítás a Berzsenyi iskolában volt. Itt a konyha, az étterem és a hozzá tartozó vizesblokk került felújításra.A város összesen 70 milliót fordított idén önerejéből az intézményeinek rendbetételére.

Címkék: okatási intézmény, iskolafelújítás, Barcs, Nagyatád, Somogy, gazdaság