A Siófoktól 33 kilométerre lévő Szabadbattyán településre riasztották Siófok lánglovagjait. A 16 óra 19 perces jelzésre II. kiemelt riasztási fokozatban a 9000 literes Siófok vízszállítót kérte a székesfehérvári kárhelyparancsnok, azonban 16 óra 44 perckor megemelte a riasztási fokozatot IV. kiemeltre, melyre már Siófok I-es fecskendő is vonult 6 fővel.

szabadbattyan1

Kiérkezésükkor 1500 négyzetméteren 4-5 méter magasságban szabadtéren tárolt fa raklapok és fakalodák égtek. A siófoki beavatkozó egység a szomszédos ingatlanon lévő ablakgyártó üzem felől támadta 2 darab „C” és 1 darab „D” vízsugárral illetve néhol habosított sugárral a lángokat.

szabadbattyan3

Az oltás során az erős füsttermelődés miatt légzőkészülékkel kellett beavatkozni. Végül a Siófok Vízszállító 100 köbméter vizet juttatott a tűzoltás helyszínére, valamint 10 köbméter vizet használt fel a fecskendő oltás során.

A lángokat 4 órás munkával sikerült megfékezni, így 20 óra 55 perckor indulhatott a fecskendő állomáshelyére, a vízszállítóra azonban az éjszaka folyamán is szükség volt, így ezen egység hajnali 2 óra után tért vissza a parancsokságra.

Fotók: székesfehérvári tűzoltóság, Bisztricz Anett

Címkék: tűzoltóság, Siófok, gazdaság