A Tolna megyei adóellenőrök egy szoláriumban 5 perc szoláriumozást biztosító zsetont vásároltak, melyről az üzletben tartózkodó hölgy átadta a zsetont, azonban a nyugtaadást elmulasztotta.

Az adóellenőrök a nyugtaadás elmulasztása miatt hatósági eljárást kezdeményeztek a szoláriumot üzemeltető céggel, valamint az értékesítést végző „alkalmazottal” szemben. A szoláriumot üzemeltető szépségcentrum képviselője észrevételt nyújtott be az adóhatósághoz, melyben úgy nyilatkozott, hogy az értékesítést végző hölgynek nem adott utasítást a zsetonok árusítására, ő pusztán, mint műkörömépítést végző „önálló alkalmi munkavállaló” volt jelen.

A helyzet tisztázása érdekében az adóellenőrök meghallgatták a cég képviselőjét, valamint az értékesítést végző hölgyet. A felek egybehangzóan állították, hogy nem alkalmazottja a cégnek, bért nem kap.

A hölgy elmondása szerint a cég nevében ő maga tett bejegyzéseket az AM könyvébe, a közteherjegyet is maga vásárolta, és úgy vélte, hogy mivel csak alkalmanként végez műkörömépítést, neki így egyszerűbb, mintha vállalkozói igazolványt váltana.

Az adóhatóság végül a nyugta-kibocsátás elmulasztása miatt a szépségszalonnal, az értékesítésben közreműködő műkörömépítő hölggyel, valamint a számára utasítást adó cégvezetővel szemben összesen 520 ezer forint mulasztási bírságot szabott ki.

Emellett a műkörömépítő hölgyet az adóhatóság adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt további 50 ezer forint bírsággal sújtotta. Közölte az Adó- és Pénzügy Ellenőrzési Hivatal Dél- dunántúli Regionális Igazgatóság.

Címkék: Tolna megye, szolárium, gazdaság