hidbalhe

A híd most az úton hever, nem a Bárd patak fölött ível át. Több mint 6 hete a víz elmozdította, ezért húzták ki az útra. Ez a holland férfi a túloldalon lévő házba költözne, de nem tud, mert a kerülőút olyan rossz minőségű.Eduard Jorritsma elmondta: csak egy földút van, több mint 3 kilométer. Ha esik, nem lehet arra elmenni kocsival.

A felújításhoz az építőanyagot sem tudja odahordani a holland férfi. Most Polányban élnek a felelségével, akinek ráadásul jogosítványa sincs, tehát csak gyalog tudna kijárni. Egy másik család is él a túloldalon. A holland ház felújításában segédkező férfi már többször találkozott velük. Krammer Csaba elmondta: ki szokott járni a boltos autó, itt megáll, ide le szokott ballagni, itt vásárolt, most hova jár azt nem tudom. Már 6 hete várják, hogy megjavítsák a hidat. Többször megkeresték az önkormányzatot.Az a választ kapták, hogy maximum 2 hét, új út lesz, új híd lesz. Azonban nem történt változás.

A helyiek már azzal is beérnék már, ha csak gyalog át lehetne kelni. A hidat nem lehet visszatenni - mondja polgármester. Szerinte ahhoz daru kellene, és a partfal sem ad biztos támaszt. A májusi-júniusi ítéletidő miatt csaknem 5 millió forint vis maior segítséget kért a falu. Forintos László, Bárdudvarnok polgármestere hozzátette: van ennél a hídnál egy nagyobb fogalmat bonyolító híd is, amelyik megrongálódott, de ennek sem tudnak nekiállni. A polgármester azt ígérte, amint megjön a támogatás, megcsinálják a hidat. Ha a közeljövőben nem érkezik meg az állami segítség, megpróbálják megoldani a gyalogos közlekedést.

Címkék: Forintos László, megrongálódott, holland, híd, gazdaság