Két hét múlva már a tetőszerkezetét állítják az új Kaposvári Nagypiac vásárcsarnokának. A márciusi kezdés óta megépült a kétszintes parkolóház, ahol 150 autóhelyet alakítanak ki. A Baross Gábor utcai kedd délelőtti bejáráson Szita Károly elmondta: novemberben már az új helyre járhatnak vásárolni a kaposváriak.

960 millió forintból épül a Kaposvári Nagypiac kétszintes parkolóháza és vásárcsarnoka, novemberben már ide járhatnak vásárolni a kaposváriak. A szabadtéri elárusító helyek jövő tavasszal épülnek meg. A két ütemben történő építkezésre azért volt szükség, hogy a piac működése folyamatos legyen az átalakítás idején is.


Kattints a galériáhozKattints a galériáhozKattints a galériáhozKattints a galériáhozKattints a galériáhozKattints a galériáhozKattints a galériáhozKattints a galériáhozKattints a galériához
Kattints a galériához
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Régi álma valósul meg a kaposváriaknak, hiszen néhány hónap múlva már minden igénynek megfelelő körülmények között vásárolhatnak. A vásárcsarnokban helyet kap majd a kaposvári élelmiszerek boltja is, ahol helyben készült, jó minőségű, egészséges tejet, sajtot, kolbászt, pékárut, mézet vehetnek a kaposváriak – mondta Szita Károly polgármester.

A csarnok szerkezetét a Kaposvári Középületkivitelező Kft. munkásai építik. Az átalakítás következő ütemében a jelenlegi piacot újítják meg. A várhatóan 400 millió forintos beruházás során elbontják a csarnokot és a pavilonokat, s a felszabaduló területen új térburkolatot fektetnek le. Kisebb zöldfelületeket is terveztek, és rendezik a vásárcsarnokkal éppen egy szinten fekvő elárusító teret. Fedett „gombákat” építenek, ezek alatt 4-4 kereskedő kínálhatja portékáját. A pecsenye- és kolbászsütők a Rákóczi tér felöli bejárattól északra kapnak majd helyet. A Laktanya utcai bejáratnál portásfülke épül, mellette öt üzlethelyiséget alakítanak ki.

Az új létesítmény önkormányzati tulajdonban marad, az ott lévő üzleteket és árusítóhelyeket bérelhetik a kereskedők.

Címkék: gazdaság