Van ki 500 ezres vízszámláját kifogásolja, vagy a telefonját cserélné, mert rossz. Sokan elégedetlenek a cipők minőségével. Aki szolgáltatók közül nem működik együtt feketelistára kerül. Kalamász Ágnes megpróbálta már visszacserélni ezt a sportcipőt. Szerinte anyaghibás. Már vett korábban ugyanilyent, az egy évig bírta.

vizóra

Kalamász Andrea: Nagyon hamar ment tönkre a cipő, 3 hónap használat után vettük észre az első jeleket, akkor még egy jelet vártnk és akkor visszavittük és megalapozatlannak tartották a pénzvisszafizetést. A boltban elküldték bevizsgálására, de a panaszt alaptalannak találták, ezért a vevő a békéltető testülethez fordult. A panaszosok 20%-a cipőt hoz. De fordultak már hozzájuk hibás GPS-szel, túlszámolt telefonszámlával. Illetve olyan is történt, hogy egy 12 milliós új lakásnál a kivitelezővel volt elégedtelen a megrendelő. Az is előfordult, hogy egy vízszolgáltató 500 ezer forintos számlát küldött. Ott a a vízórát kellett bevizsgáltatni. Míg tavaly 70 esetben keresték meg a béklétető tesületet a fogyasztók az első félévben , addig idén már 110-szer. Az ügyek száma folyamatosan emelkedik. A szolgáltatók, kereskedők nem mindig működnek együtt, vagy egyátalán nem válaszolnak a testület levelére, amiben tárgyalásra hívják őket. Az ilyen cégeket tartalmazó feketelistát most már az interneten is közzéteszik.

Novák Ferenc: Látjuk a visszajelzésekből, hogy jó néhány cég, amikor ezt elolvassa, hogy a békéltető testületnek joga van nyilvánosságra hozni az együtt nem működő vállakozások nevét, akkor automatikusan teljesít. A KISOSZ megyei társadalmi elnöke azt mondja, hogy a vevők között is van, aki direkt a kereskedő kijátszására megy.

Joó László, elnök KISOSZ: Megvárta egy héttel, vagy egy-két nappal a garancia lejárta előtt, visszahozta valamilyen hibával, azt nem mondom, hogy szándékosan elrontotta, de még olyan is előfordulhat. Joó László egyébként úgy véli: a kis boltokban könyebben megy a csere, mert ott rögtön a tulajdonossal lehet tárgyalni, és kiskereskedőknek érdeke, hogy a vevő elégedett legyen.


Címkék: Kalamász Andrea, Novák Ferenc, Joó László, békéltető testület, KISOSZ, gazdaság