Felháborodott telefonáló hívta szerkeszőségünket Dombóvárról. Panaszosunk Budapestről szeretett volna Kaposvárra jutni, ehhez pedig - pechjére - a Hernád IC-t választotta. A szerelvény Kassáról indult, és már a Keleti pályaudvarra is késve érkezett. Onnan 9.45-kor kellett volna tovább indulnia, ám ekkor még meg sem érkezett, 9:27 helyett 10:10-kor gurult be az állomásra. Ezt a MÁV Start Elvira.hu online menetrendje is jelezte.

hernad

Ha a szerelvény időben, menetrend szerint 11:50-kor megérkezik Dombóvárra, akkor az utasok szép kényelmesen átszállhatnak a Kaposvár felé tartó sebesvonatra, amely 12:20-kor zakatolna ki a Tolna megyei városból. Igen ám, de a Hernád IC ekkor még csak valahol Sárbogárd és Dombóvár között haladt. Csaknem fél órával késte le a csatlakozást.

Mint azt panaszosunk elmondta, vissza szerették volna kérni a jegy árát, ám a csak egy nyomtatványt kaptak helyette, amit postán, ajánlva kell feladniuk. Ráadásul a következő vonat több mint egy órával később indult a somogyi megyeszékhelyre, amire új jegyet is váltaniuk kellett...

A Hernád IC vonalát egyébként a júniusi esőzések alaposan megtépázták. Feltehetően ezért is késhetett a szombati szerelvény.

Az elmúlt évben többször is előfordult, hogy az utasok lekésték a csatlakozást Dombóváron. Igaz, akkor mindig a Kaposvár-Dombóvár közötti InterPici nem érte el a Pécs és Budapest között közlekedő intercityt.

Címkék: Dombóvár, MÁV, vasút, gazdaság