8 fiú érkezik a Pata Tanyára. Az egyik befogadó családnak Nagyváradi Kiss Annának főként a toponáriak, de sok üzlet és is ajánlott fel élelmiszeret, ruhát, kétkezi munkát vagy éppen programot. Szinte az egész megyét bejárták néhány nap alatt.

A vendéglátók azt mondják: példaértékű az az összefogás, amivel segítették őket a kaposváriak, a boltosok vagy egy-egy intézmény, múzeum.

arvizkarosultak

Juhász József Aszalóról érkezett, balatoni és kaposvári körtúrán is részt vett már. Nagyváradi Kiss Anna elmondta: a legnagyobb élmény a fiúknak a Szigetvári vár volt. A lányoknak az Apponyi utcában Alex a legjobb játszótársuk. Legszívesebben mindenhova magukkal vinnék. A gyerekek segítésére itt az utca fogott össze és a kaposvári piacról is rengeteg árus látta el őket élelmiszerrel. Amit itt a füredi szőlőhegyen el is fogyasztanak.

A lányok mindennap beszélnek a szüleikkel és rossz híreket kapnak: ott megint esik az eső. Így nehezen felejtik a rossz emlékeket. A legtöbbjük még maradna kicsit. Gueth Gyuláné Veronika elmondta: a kisebb gyerekek az első nap még kicsit pityeregtek, de utána már megnyugodtak, most már nagyon jó a Veronika néninél és mindent megkapnak és velük is megyek mindenhova. Veronika azt mondja: visszavárja a lányokat a Balatonra egy hétre.

Címkék: gazdaság