Alighogy átadták, máris megtelt a kerékpártároló. Ez a hétköznapokon is minden bizonnyal így lesz, a somogysárdi polgármesteri hivatal dolgozóinak többsége ugyanis kétkerekűvel jár munkába.

Varga Csaba, Somogysárd jegyzője elmondta: 2010. január elsejétől indult a kivitelezés, ami most fejeződött be, a település életében nagyon fontos szerepet játszik, hiszen a környezettudatosság, az egészséges életmód minden szempontból meghatározó a település életében. A kerékpártárolóhoz kapcsolódó helyiségeket: öltözőt, zuhanyzót is kialakítottak.

Csikós Nagy Márton a település polgármestere hozzátette: az önkormányzat dolgozói kerékpárral járnak, hogy le tudjanak zuhanyozni, ugyanis a külterületeken még nincs folyóvíz, így nagyon örült, mikor a pályázatban enenk megvalósítására is lehetőség nyílott. A pályázat nagyrészt európai uniós támogatással valósult meg. A somogysárdi önkormányzat a gyerekek figyelmét is szeretné felhívni a kerékpározás fontosságára, ezért egy kis versenyt is rendeztek ma nekik.

 

Címkék: tároló, Somogysárd, kerékpár, gazdaság