Nagyszabású tananyag-fejlesztési programot indít a Kaposvári Egyetem a mosonmagyaróvári Nyugat-Magyarországi és a keszthelyi Pannon Egyetemmel közösen. A mai nyitórendezvényen a célokról is beszéltek.

Kaposvári Egyetem

Prof. Dr. Babinszky László, a Kaposvári Egyetem rektora elmondta: a projekt célja az, hogy a Dunántúlon a három nagy agrárterülettel foglalkozó intézmény egyesítse erőit és olyan modern tananyagot tudjon összeállítani az állattenyésztés, a takarmányozás számára, amely valóban lehetővé teszi, hogy valóban modern szakembereket tudjunk képezni egy modern agrárium és élelmiszeripar számára. A program segíti a szakok közötti átjárhatóságot és az intézmények közötti áthallgatást. Egy korszerű, magasabb színvonalú, magyar és angol nyelvű tananyag szerint haladhatnak a hallgatók.

Dr. Sütő Zoltán, a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar projektmenedzsere hozzátette: elektronikus tananyagfejlesztésekről van szó, digitalizált tananyagokról van szó, 77 tananyag fog ennek a programnak a keretében elkészülni, maga a teljes projekt 87 millió forintos költségvetéssel zajlik, ennek a támogatási része közel 70 millió forint.

A 2011. év végéig megvalósuló tananyag-fejlesztés elsősorban az állattenyésztő mérnöki alap-és mesterszak, valamint a takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki mesterszak főbb tárgyait érinti.

Címkék: gazdaság