Napokig hömpölygött az ár a borsodi településeken. Az ár soha soha nem látott pusztítást végzett. Több felsőzsolcai ház teljesen lakhatatlanná vált. Volt olyan lakóház, amelyet nemrég újítottak fel, de az ár miatt csaknem 80 cmig állt benne a víz 11 napon keresztül, valamint a falak is megrepedeztek. A kaposvári KÖTÉL Életmentő Egyesület két hete a borsodi településeken dolgoztak. Gátat építettek, és segítettek az embereknek is.Most újra segíteni jöttek, egymillió forint értékű adomáynt hoztak, amit Kaposváron gyűjtöttek össze. 200 csomagot osztottak ki Hernádkércs, Felsőzsolca és Felsődobsza lakosainak. Fertőtlenítőszert, tartós élelmiszert, ruhát kaptak a rászorulók. Felsődobszára és Hernádkércsre 2-2 szivattyút vittek.

arviz

Tegnap délután a Füred Rock Színkör lépett fel Kaposváron a múzeum előtt. Újabb adományt gyűjtöttek, egy képre lehetett licitálni. Az összegyűjtött pénzt szintén a Kötelesek viszik Borsodba. Az újjáépítés évekig is eltarthat az árvíz sújtotta településeken.

Az életmentők áldozatos munkájáról, a segélycsomagosztásról, az árvíz elleni védekezésről  a KaposPont oldalán megtekinthetik videóösszeállításunkat.

A Szeretem Toponárt Mozgalom 30 ezer forintot, és 70-80 kilógramm élelmiszert gyűjtött össze az árvízkárosultak javára.

A KÖTÉL Egyesület nevében az elmúlt időszakban többen kezdeményeztek adománygyűjtést, ezért  a szervezet, hogy megakadályozza, hogy illetéktelenek gyűjtsenek az ő nevükben, tájékoztatásuk szerint nem áll módjukban sem adományokat gyűjteni, sem szállítani az árvíz súlytotta területekre.

Címkék: Hernádkércse, Felsődobsza, Felsőzsolca, Bodó László, KÖTÉL, Kaposvár, gazdaság