Az adózás rendjéről szóló törvény szerint a vállalkozási tevékenységet nem folytató, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett magánszemély a személyi jövedelemadó bevallásában nyilatkozhatott úgy, hogy a bevallott, százezer forintot meg nem haladó kötelezettségét pótlékmentes részletekben, 2, 3, vagy 4 hónap alatt fizeti be.

apeh

Erről nem kellett külön kérelmet benyújtani és nem is kapott erről határozatot az adózó. Befizetési határidők: június 21., július 20., augusztus 23., szeptember 20.

A napokban központilag kerül kiküldésre a kért részletek számának megfelelő csekkmennyiség. Azon adózók, akik még nem rendelkeznek a befizetéshez szükséges csekkel, az ügyfélszolgálatokon is beszerezhetik azokat. A kötelezettség teljesíthető banki utalással és az erre kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyás fizetéssel is.

Nagyon fontos, hogy ,aki élt a részletfizetés lehetőségével és nem fizeti be pontosan a részleteket, annak 1+1%-os felajánlása is érvénytelen lesz, továbbá a be nem fizetett összeg eredeti esedékességgel, azaz május 20-ával, pótlékkal együtt kerül előírásra - tájékoztatott az Adó- és Pénzügy Ellenőrzési Hivatal Dél- dunántúli Regionális Igazgatósága.

Címkék: SZJA, befizetés, APEH, gazdaság