A minisztérium közleményében rámutatott: meghívásos pályázat nyomán a szervezetek 2010. június 9-től egy hónapos időtartamban alkalmazhatnak összesen 2.292 regisztrált álláskeresőt, törekedve arra, hogy a foglalkoztatottak a leghátrányosabb helyzetű tartós munkanélküliek közül kerüljenek ki. A közmunkások akadályokat hárítanak el, uszadékot távolítanak el, homokzsákokat ürítenek, a hullámtérre rakodott kommunális hulladékot szállítják el, illetve helyreállítják a megrongálódott töltéskoronákat, rézsűket.

A közlemény szerint az összesen 261,6 millió forint megítélt támogatás forrása az idei költségvetés "képzéssel támogatott közmunkaprogramok" kerete.

DSC_3279_2.JPG

A Nemzetgazdasági Minisztérium által nyújtott támogatás a foglalkoztatás költségeinek száz százalékára terjed ki. A pályázat önrészt nem igényel. Ha a támogatásból a pályázó munkaruhát, munkaeszközöket is vásárol - legfeljebb a támogatás tíz százalékának mértékéig -, akkor az áfa összegét saját erőként neki kell megtérítenie.

A pályázónak a támogatás legalább 90 százalékát munkabérekre, valamint annak járulékára kell fordítania. A vízügyi igazgatóságok ezen túl a forrást munkába járással kapcsolatos, munkásszállítási költségtérítésre, munka-alkalmassági vizsgálatokra, munkaruhára, egyéni védőeszközökre és a programhoz elengedhetetlenül szükséges tárgyi eszközök beszerzésére is használhatják.

Címkék: homoksák, árvíz, védelem, gazdaság