Az egyéni vállalkozónál az ellenőrzés időpontjában egy munkavállalót találtak munkavégzésre utaló körülmények között, akit alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztattak.

apeh

Az AM-könyv átvizsgálása után a revizorok megállapították, hogy az ellenőrzés napjára vonatkozóan abban bejegyzés nem szerepelt, így a munkavégzés tényét nem rögzítették. Az egyéni vállalkozó a jegyzőkönyvben foglaltakra észrevételt nyújtott be, amely szerint az AM-könyv, illetve a nyilvántartásának átvizsgálását követően azt tapasztalta, hogy mindkét iraton az ellenőrzés napján a foglalkoztatás tévesen, kétszer szerepelt, és ezt kérte vegyék figyelembe.

A vállalkozó észrevételében foglaltakat a mulasztás kimentéseként, a mulasztási bírság mértékének megállapításánál enyhítő körülményként nem lehetett elfogadni, mert az eljáró revizorok által az ellenőrzés során készített fényképfelvételek alapján megállapítható volt, hogy sem a nyilvántartásban, sem az AM-könyvben nem szerepelt kétszer az ellenőrzött foglalkoztatás.

Az adózó terhére végül 150 ezer forint mulasztási bírságot szabtak ki, továbbá 12 napos üzletlezárást rerndeltek el - tájékoztatott az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Dél –dunántúli Regionális Igazgatósága.

Címkék: revizor, APEH, ellenőrzés, gazdaság