A ruhaüzlet előtt az esőben ácsorgó emberekre lett figyelmes a helyszínre hívott Kapospont stábja. A négy elbocsátott alkalmazott előtte bent járt a boltban, de nem találtak megfelelő személyt, aki válaszolt volna a kérdéseikre, a főnök máshol tartózkodott. -Idehívtak minket azzal az ürüggyel, hogy kifizetik a májusi bérünket, de nem kaptunk semmit - mesélte ingerülten Barbalics Lívia. - Én konkrétan nem mondtam fel és nem is kaptam felmondó papírt, de a kilépő nyilatkozatomat már postázták - folytatta a hölgy.

Ahogy beszélgettünk sorra dőltek a panaszok az érintettekből. - A munkaidőnk sem úgy volt, ahogy az üzletben fel lenne tűntetve. Gyakorlatilag napi plusz egy órát dolgoztam ingyen.
Késő délután telefonon elértük az ügyvezető igazgatót, Lenkei Lászlót, akinek a történtekről egészen más a véleménye. - Most megy a sárdobálás. Meg kell nézni a biztonsági kamera videófelvételét, és kiderül miért bocsátottuk el a dolgozókat. Amúgy én nem tudok róla, hogy többet dolgoztak volna a kelleténél. Az ügyvezető ezután rövidre zárja a témát: - Ha aláírják a kilépőpapírjaikat, akkor természetesen megkapják a fizetésüket, postán elküldjük nekik.

Ha az ügyvezető a volt alkalmazottait ruhák eltulajdonításával vádolná meg, és erre nincs bizonyítéka, akkor ők megtennék a megfelelő jogi lépéseket. Az ügy nem ilyen egyszerű, Lívia azt tervezi, hogy hétfőn munkaügyi pert indít a cég ellen, mert elmondása szerint nem pár ezer forint forog kockán.

Címkék: felmondó papír, ügyvezető, bér, gazdaság