A szegények között a legszegényebb egy somogyi kis falu Pálmajor, ahol az egy főre jutó havi jövedelem 32 925 forint. Több Somogy megyei település is felkerült a listára, például Csurgónagymarton, Csákány, Rinyabesnyő, Visnye, és Kőkút.

A CID Cég-Info Kft. jövedelemindex és fogyasztói index adataira alapozva készített felmérést. A jövedelemindex adatbázisaiban a lakosság valamennyi legális tiszta jövedelmére, az adózott, és a társadalmi jövedelem (nyugdíj, GYES, GYED, segélyek stb.) összegére vonatkozó adatok találhatóak. A megyei átlagjövedelmeket tekintve Somogy az utolsó előtti helyen kullog, egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét előzi meg. A rangsort Pest megye és Komárom-Esztergom megye vezeti.

Az év során jelentős változások történtek a települések egy főre jutó jövedelem szerinti rangsorában. Magyarország 1000 fő feletti népességgel rendelkező településeinek egy főre jutó átlagjövedeleme alapján Felcsút vezti a listát. Ott a havi átlagkereset 171 092 forint. A 2008 évi átlagjövedelme csak a 336-ik helyen szerepelt. Valószínű, néhány új, jelentős jövedelemmel bíró vállalkozói adófizető adata emelte Felcsúton az átlagjövedelmet az első helyre. Jellemző, hogy az 1000 - 10000 lakosú települések egyre többen jelennek meg a jövedelmi rangsor első huszonöt helyén, és két budapesti kerület is kikerült a az első huszonötös listából. Ezek a változások azt mutatják, hogy tovább növekedtek a felső jövedelmi körbe tartozó, Budapesten kívüli települések.

A legalacsonyabb jövedelmű települések általában kis lélekszámúak, feltehetően kisnyugdíjas népességgel, vagy segélyen élőkkel. Csupán két település szerepel ebben a csoportban amelyekben a lakosság száma meghaladja az 1 000 főt. Többen kikerültek a
legalsó huszas csoportból, azzal együtt, hogy az egy főre eső jövedelem jelentősen nőtt.

Címkék: Pest megye, Felcsút, Komárom megye, CID Cég-Info Kft, Csurgónagymarton, Kőkút, GYES, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, átlagkereset, Visnye, Csákány, GYED, Rinyabesenyő, települések, Pálmajor, Budapest, segély, jövedelem, nyugdíj, gazdaság, kis szines