kutyas

Az ilyen időre azt mondják:  az ember még a kutyáját sem engedi ki. Sántos mellett egy egész alom került az erdő szélére. Egy reklámszatyorban hozták ki. Vasárnap, amikor a legrosszabb idő volt.

Egy közülük valószínűleg nagyon megfázott, mert elpusztult. A teteme még ott van a farakás mellett, ahol a kis család meghúzta magát. A fakitermelők, akik itt dolgoztak, meghagyták nekik ezt menedéknek. Eddig az erdész etette őket, most pedig sántosi állatbarátok.

 

A kicsiknek gazdát keresnek. De olyanok jelentkezését is várják, akik esetleg felismerik a kutyát, ugyanis feljelentést akarnak tenni egykori gazdája ellen. Az állatkínzásos ügyek száma több mint ötszörösére nőtt az elmúlt két évben. Míg 2008-ban három, tavaly már tizenhat ilyen eset volt a megyei bíróságon.

Vadócz Attila így fogalmazott: - Szabott ki a bíróság végrehajtandó szabadságvesztést. Azért azt kell mondanom, hogy általban első esetben ez nem gyakori, tehát inkább olyan esetben, hogyha valaki különös visszaesőként vagy többszörös visszesőként követi el. Ha valaki egy állatnak különösen nagy szenvedést okoz, azért akár 3 év börtönt is lehet kapni.

Címkék: Vadócz Attila, Sántos, kutya, gazdaság