A rendkívüli időjárásra tekintettel a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok, (beleértve a kör IC vonatokat is) InterCity pót, -és helyjegy nélkül vehetők igénybe ma éjfélig. Ezekre a vonatokra elővételben megváltott pót, -és helyjegyet május 20-án (24 óráig) éjfélig bármely állomás személypénztárában kezelési költség nélkül visszatérítik.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pu. között csökkentett sebességgel tudnak csak közlekedni a szerelvények. A vonatok emiatt 5-10 perc késéssel közlekednek.

Miskolc Tiszai pu-Felsőzsolca állomások között a Sajó hídon 40 km/h sebességkorlátozást kellett bevezetni. A biztosítóberendezést ki kellett kapcsolni.

Szikszó és Halmaj között 5 km/h sebességre csökkentették a vonatok sebességét. 10-15 perc késéssek várhatók.

Putnok-Bánréve között több helyen sebességkorlátozást kellett bevezetni. Emiatt a vonatok 10-15 perc késéssel közlekednek.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. Ezen a szakaszon 10-15 percet késnek a vonatok.

A Miskolc-Tornanádaska vasútvonalon a vonat és a vonatpóló autóbuszok nem közlekedne. Az utasokat a Borsod Volán szállítja menetrend szerinti járataival. A vasúti arcképes igazolványokat és a bérleteket elfogadják.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Jászapáti és Vámosgyörk állomások között a pályát lezárták. Vonatpótló autóbuszok közlekednek. 10 perces késéssel.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Nagyszentjános és Győrszentiván között a Bakony-ér áradása miatt csökkentették a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok 5-10 percet késnek.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbuszra szállni. A buszközlekedés miatt 10-15 perc késések várhatók. Elutazás előtt célszerű előre tájékozódni az állomásokon és a pályaudvarokon, valamint a 06 40 49 49 49-es helyi tarifával hívható kék számon.

A vonatok közlekedéséről tájékozódhatnak még a www.mav.hu weboldalon.

Címkék: gazdaság