Az egyik biztosítóhoz eddig mintegy 100 millió forint kárról érkezett bejelentés. Hétfőn délelőtt ezer bejelentést regisztrált a társaság, a nap végére mintegy 3500-4000-rel számolnak. Ők 1,1 milliárd forintra becsülik az ügyfeleit érintő károkat, a teljes kár pedig elérheti a 4 milliárd forintot.


Egy másik társasághoz eddig ezer kárbejelentés érkezett a tomboló hétvégi vihar miatt, de a végső szám elérheti a több ezret. A biztosító szakemberei már a hétvégén megkezdték a károk felmérését és az adatok feldolgozása azóta is folyamatos. A társaság tapasztalatai szerint ilyen mértékű természeti esemény után még további jelentős számú kárbejelentés várható. A végső szám elérheti a több ezret is. A kárfelmérést egyelőre nehezíti, hogy számos terület egyáltalán nem közelíthető meg, illetve ami igen, az is víz alatt áll, így a végleges kár még nem állapítható meg.

A károk felmérése és az adatok feldolgozása folyamatos és gyorsított ütemben zajlik. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén ez a biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, melyek gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Címkék: árvíz, biztosító, gazdaság