A Magyar Honvédség személyi állományával és technikai eszközeivel is segítséget nyújt az árvíz sújtotta térségekben az élet- és vagyonmentési, valamint szállítási és ellátási feladatokban. Hétfőn és kedden, több váltásban összesen mintegy 250 katona és 36 technikai eszköz vett, illetve vesz részt az árvízi védekezésben.

DSC_3252_2.JPG

Katonák a kaposvári Cseri úton

A kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred állománya is kivette a részét a munkából - tájékoztatta szerkesztőségünket a Honvédelmi Minisztérium.

Az árvízi védekezési feladatokban segít Sásdon a logisztikai ezred szállító-vontató csoportjából három terepjáró tehergépkocsi és személyzete. Élet- és vagyonmentési, valamint szállítási munkákat végeznek.

A Somogy megyei Védelmi Bizottság kérésére összesen 87 katonát rendeltek ki homokzsák töltési és árvíz védekezési feladatra az ezred állományából.

Május 17-én a Baranya megyei Védelmi Bizottság kérése alapján dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára elrendelte a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer aktivizálását. Ezt követően – mivel újabb kérések érkeztek - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Hazuga Károly altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettes döntött a honvédségi állomány és az eszközök kirendeléséről.

A kaposvári ezred állománya mellett országosan további egységek is részt vesznek az árvízi védekezésben.

Címkék: honvédség, gazdaság