Hozzátette: a támogatás célja a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapítása, a birtokstruktúra átalakításának előmozdítása, valamint a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú fenntartása.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium mint Irányító Hatóság a rendelkezésre álló források részleges felhasználásáról döntött, így 707 kérelemre mintegy 7,6 milliárd forint köthető le országosan. Az első körben a szakmai értékelés során 134 pontot szerzett kérelmek nyerhettek támogatást, ám a forrás és így a szükséges pontszám még nem tekinthető véglegesnek. Az MVH az Irányító Hatóság végleges döntését követően postázza a hátralévő határozatokat is.

A kirendeltség-vezető kiemelte: Somogyban a 164 benyújtott kérelemből csupán 19 pályázó érte el a 134 pontot. A nyertes pályázók többsége méhészeti tevékenységre kívánja fordítani az elnyert pénzösszeget. A nyertesek közül csekély azok száma, akik baromfi, - és sertéstenyésztéssel, kertészettel illetve szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak. Tavaly országosan mintegy hatezer kérelem érkezett a fiatal gazdálkodók támogatására, több mint 60 milliárd forint értékben.

MEZŐGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI HIVATAL SOMOGY MEGYEI KIRENDELTSÉGE

Címkék: gazdaság