Több mint félszáz mezőgazdasági gép, traktor, pótkocsi vonult fel csütörtökön Lengyeltótiban. A gazdák érdeklődve figyelték a különböző munkagépeket. A lengyeltóti cég csaknem 100 féle terméket kínál. Magyarországon például egyedülálló  rakódógépet is.

- Öt féle felépítmény van. Ezzel meg tudják oldani a betakarítást, a gabona kihordását, az öntözővíz kihordást, trágyázási feladatokat. Ezek egy alvázon ötféle felépítménnyel megoldhatók - mondta Deák Attila termelési igazgató.

ferro flex

A 2 éve működő cég a válságból előre menekült.  

- Úgy döntött a cég menedzsmentje, hogy a válság ellenére próbáljunk meg előre menni, ami annyit jelentett, hogy fejlesztettük az infrastruktúránkat, gépeket vásároltunk, tartjuk versenyképességünket - fogalmazott Benke László kereskedelmi igazgató.

100 milliót költöttek fejlesztésre és néhány új dolgozót is alkalmazni tudtak. Mivel a gazdáknak nincs pénzük, a magyar piac pang, így külföldre exportálnak. Főleg Franciaországba, Romániába, Szerbiába, Szlovéniába visznek mezőgazdasági gépeket. A bemutatóra csaknem félezren látogattak el.

Címkék: Ferro Flex, mezőgazdaság