A pótlólagos igények benyújtására 2010. május 31-ig van lehetőség – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara. A korábbi Nemzeti Vidékfejlesztési Terv keretében lehetőség volt mezőgazdasági területek erdősítésének támogatására. Az érintett termelők egy része azonban a szubvenció aktuális részét tavaly elmulasztotta igényelni.

Ezért most az agrártárca módosította (34/2010. (IV.9.) FVM rendelet) vonatkozó rendeletét, s így lehetővé tette, hogy az NVT Mezőgazdasági területek első erdősítéséhez kapcsolódó termelők pótlólagos kifizetési kérelmet nyújthassanak be.
Szükséges a kifizetéshez – mint minden esetben –, hogy a 132/2004. (IX. 11.) FVM rendelet alapján hozott jogerős határozattal, vagy kötelezettség-átvállalásnak részben vagy egészben helyt adó határozattal rendelkezzen.

A kifizetési kérelmet 2010. május 31-ig kell benyújtani az MVH által erre rendszeresített nyomtatványon – tehát oda kell figyelni, és az elmaradások esetén nem az egységes kérelem részeként kell igényelni a nevezett támogatást! A kifizetési kérelemben szereplő adatokra vonatkozóan 2010. május 31-e után módosítási kérelem nem nyújtható be! – szögezi le a Magyar Agrárkamara.

Címkék: Nemzeti Vidékfejlesztési Terv, FVM, NVT, MVH, Magyar Agrárkamara, gazdaság