Húsz futballpályányi területet aszfaltoznak újra Somogyban a következő hetekben. Somogybabod és Mernyeszentmiklós között már elkészült a burkolatjavítás. Eddig 1600 tonna aszfaltot használtak fel. Szakemberek szerint ez csak tűzoltásra elég.

aszfaltozás

Az útfelújítást Somogybabodnál kezdték két hete. Itt már sima ügy autózni. A Magyar Aszfalt közbeszerzésen csaknem százmillió foirntot nyert a Magyar Közúttól Somogy útjainak rendbetételére. Egy sorrendet állítottak fel a legégetőbb utak kijavítására.
Ebben az összegben szerepel körülbelül 11 km hosszú burkolat felújítása - közölte Németh Zsolt, a Magyar Aszfalt Kft. vállalkozási vezetője.

A szakemberek azt mondják: ezzel nem simítják el a problémát. A mostani javításnak a háromszorosára lenne szükség, olyan rosszak a somogyi utak.

Eddig már több mint 1500 tonna aszfaltot használtak fel a burkolatfelújításhoz, amiből csaknem 20 futballpályányi területet lehetne befedni. Most a 67-es úton dolgoznak. A héten végeznek, addig még forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Egy nap alatt körülbelül 350 tonna aszfaltot dolgoztak bele az úttestbe a 67-es úton Mernyeszentmiklós és Mernye között.

Ezt követően Bonnya határában újítanak, egy hosszabb hét kilométeres szakaszt. A hétvégén pedig a kaposvári Mező úti csomópont kap új burkolatot. Június közepére végeznek a javításokkal.

Címkék: Kátyúzás, közlekedés, gazdaság