Megújította a 2008 augusztusában kötött együttműködési megállapodását a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ és a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. kedden délelőtt Pécsett. A két szervezet célja a régió foglalkoztatási helyzetének javítása. A siófoki Hotel Azúr, a bólyi Ipari Park és a bikali élménybirtok már a sikertörténetek között szerepelnek.

ddrfü

A Dél-Dunántúli régió az egyetlen az országban, ahol ilyen megállapodás született a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében. A cél továbbra is az, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjainak köszönhetően létrehozott munkahelyekre megfelelő számú és képzettségű szakember kerüljön.

- Jelenleg azt látom, hogy a pályázók 2/3-a belement ebbe az együttműködésbe, hiszen az ő döntésük kell legyen, hogy igényli vagy sem a munkaügyi központ segítségét, és azok közül is már 10-20 százaléknál konkrét képzések valósultak meg  fogalmazott Márton György a DDRFÜ ügyvezető igazgatója.

116 pályázatot támogat a két regionális szervezet, amely 3300 munkahelyet teremt, vagy már teremtett is. Dr. Brebán Valéria, a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója közölte: 2009-ben összesen 38 projektgazdával vették fel a kapcsolatot, közel 1300 munkahely létrehozására. Közel 400 álláskereső képzéséről állapodtak meg. - Ebben az évben további 11 projektgazdával találkoztunk, ez azt jelenti, hogy közel 50 program megvalósításában működünk együtt.

Például a bikali élménybirtokon is csaknem 100 ember dolgozik már a pályázat segítségével.

Címkék: gazdaság