Szivárvány

Nagy erőkkel dolgoznak a munkagépek a Noszlopy utcában. Javában zajlik a Szivárvány mozi átépítése. Pénteken a polgármester is megnézte, hol tart a munka. Az építkezésen 13 kaposvári cég dolgozik.

- Most, amikor az országban a munkanélkülieknek a száma iszonyatos mértékben nőtt, ezen az építkezésen több mint 100 kaposvári dolgozik - mondta Szita Károly. - Na ez a legfontosabb, amiért előrehoztuk a beruházásainkat, és megújul, megszépül az 1928-ban épült ház.

Jelenleg a szerkezetépítési és bővítési munkák zajlanak. Három hét múlva a tető és a lift építését is befejezik. Akkor érkezik meg az előregyártott billenő 300 fős nézőtér. De már elkezdték a belső javításokat. Tollár József, a ZÁÉV Zrt. városrehabilitációs projektvezetője így foglmazott: - A déli oldalon van még egy pincetömb, ahol öltözők, próbaterem, szociális rész kerül elhelyezésre, ez egy földalatti létesítmény, ennek az elhelyezését kellett módosítani, illetve a területen átmenő közműveket kellett kiváltani. Ez hátráltatta az építést, de ez is három héten belül elkészül.

A következő hetekben három műszakban és hétvégén is dolgoznak majd. Augusztus elejére készen lesznek. A nemzetközi kamarazenei fesztivált már itt tartják. De az épület alkalmas lesz hangversenyek, akár bábszínházi vagy kamaraelőadások helyszínének is. De konferenciákat és kiállításokat is rendeznek majd itt.

Címkék: gazdaság